Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bijeenkomst: Gevluchte vrouwen en het recht op verblijf

13 november 2019 - 20:00 tot 22:00

Gratis

Gevluchte vrouwen zijn kwetsbaar en kunnen om verschillende redenen vaak niet terug naar hun land van herkomst. Zij dreigen niet gezien en gehoord te worden in het strenge asielbeleid.

Wat gebeurt er precies, waar lopen vrouwen tegen aan, waarom worden vrouwen uitgezet naar voor hen onveilige landen? En hoe worden zij geholpen?

Woensdag 13 november is er in de bibliotheek Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2, een bijeenkomst over dit onderwerp. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Gastsprekers zijn Hayco Beelen, coördinator eer gerelateerd geweld bij de Politie Oost Brabant en Tomris Mustafazade, advocaat bij kantoor Kuijpers en Nillesen in Amsterdam en o.m. gespecialiseerd in vreemdelingenrecht en vluchtelingenrecht.
Hayco Beelen vertelt over de opvang en begeleiding van vrouwen die gevaar lopen. Ook geeft hij inzicht in de dilemma’s waarmee vrouwen worden geconfronteerd en waarom zij niet terug kunnen naar hun land van herkomst.
Tomris Mustafazade vertelt op welke manier vrouwen worden bijgestaan, hoe het vreemdelingenbeleid uitwerkt voor deze vrouwen en wat de knelpunten zijn.

Iedereen die hierover meer wil weten is van harte welkom. Aanmelden is niet verplicht, maar wel fijn!

De bijeenkomst is een vervolg op de bijeenkomst van 15 mei j.l. ‘Gevluchte vrouwen, zijn ze hier veilig?’ en wordt weer georganiseerd door de werkgroep Wereldvrouwen i.s.m. bibliotheek Kennemerwaard.

Meer informatie over de bijeenkomst en de werkgroep: Tineke van der Kraan (tinekevanderkraan@gmail.com)

Organisatoren

Wereldvrouwen OVN Noord-Holland
Bibliotheek Alkmaar Centrum

Locatie

Bibliotheek Alkmaar Centrum
Gasthuisstraat 2
Alkmaar, Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.bibliotheekkennemerwaard.nl/openingstijden/#199258