Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Première van de film ‘For Sama’

23 januari - 18:40 tot 20:30

€13,75

‘Een oorlogsverslag uit eerste hand vanuit een vrouwelijke perspectief’

For Sama is een brief van een moeder aan haar kind en biedt een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict. De documentaire van de Syrische filmmaker en burgerjournalist Waad al-Kateab en regisseur Edward Watts won op het filmfestival van Cannes de prijs voor Beste Documentaire.

Een jonge arts en een jonge journalist worden midden in een burgeroorlog verliefd op elkaar. Terwijl hun stad Aleppo wordt gebombardeerd, trouwen ze en krijgen ze een prachtige baby. Regisseur en burgerjournalist Waad al-Kateab legt met haar camera alle gruwelen en de dagelijkse gebeurtenissen rond haar familie en haar stad vast. Ondertussen werkt haar man Hamza in het door hem opgezette noodhospitaal wat uiteindelijk doelwit wordt van een nieuw bombardement. De gevaren komen steeds dichterbij en het jonge gezin worstelt met het dilemma: gaan zij vluchten om de veiligheid van hun dochtertje Sama te waarborgen of blijven ze om hun vrienden en achterblijvers in het verzet te helpen.

Na de film is er een nabespreking en er zijn foto’s van Renske Totté te zien, die samen met Vrouwtje van Zweeden naar Griekenland ging namens Donate4Refugees om de vluchtelingcrisis vast te leggen. Vrouwtje van Zweeden helpt via diverse organisaties de vluchtelingen in Griekenland en op de Griekse eilanden. 

Wanneer je bij het Filmhuis een ticket koopt, is koffie/thee vooraf en een drankje na de film inbegrepen.

Gegevens

Datum:
23 januari
Tijd:
18:40 tot 20:30
Kosten:
€13,75
Website:
https://www.filmhuisalkmaar.nl/films/for-sama

Locatie

Filmhuis Alkmaar
Pettemerstraat 3
Alkmaar, 1823 CW Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
072 520 2022 (19:00 – 24:00)
Website:
www.filmhuisalkmaar.nl