WomanLink festival 2019

Vrouwen, vrouwennetwerken en verschillende organisaties in de regio Alkmaar zetten zich in om aandacht te geven aan internationale vrouwendag. De afgelopen jaren bleek een toenemend enthousiasme om meerdere events rondom 8 maart te organiseren. Als platform voor en over vrouwenzaken bundelen wij alle initiatieven in het WomanLink Festival.

En sindsdien blijft het groeien!

Vrouwen en vrouwenzaken in de spotlight!

Het thema dit jaar is #100jaarkiesrecht #keuzevrijheidanno2019

Naast tientallen evenementen van vrouwen in de regio organiseert WomanLink ook activiteiten en evenementen.

Bekijk ze hieronder.

Campagne #mijnOMAisTOF

Fotograaf Erna Faust maakte deze prachtige serie van Toffe oma’s. Een selectie van deze foto’s komen, samen met de campagne foto’s #Meisjes DromenGroot, van 24 tot en met 27 oktober 2019 in de Grote Kerk Alkmaar te hangen. 100 vrouwelijke kunstenaars uit de hele wereld hun werk tonen in de tentoonstelling “100% VROUW”, georganiseerd door Stichting White Cube. Toffe oma’s vlnr:  Erna Faust Fotograaf aan het werk, Vakil Eelman (model/yogadocent), Ria Ettes (ambassadeur Alkmaar Pride), Gerda Ralf (zelfstandige vrouw en houdt van Zumba dansen) Marian de Wit (kunstenares, Liz Haver (houdt van orientaals dansen), Ciska Slecht (klust in haar eigen huis).

 

WomanLink Inspiratiecafé 8 maart Internationale vrouwendag

Een gratis programma op Internationale vrouwendag vol inspiratie en uitwisseling. In samenwerking met Kennisinstituut voor Emancipatie en vrouwengeschiedenis Amsterdam. Met dank aan: Theater de Vest, Amnesty International, toffe oma Henny Weel, wethouders Elly Konijn en Paul Verbruggen, Zehrâ Sariaslan, Erna Faust, toffe oma’s van de fotoshoot, fotograaf Daphne van Steenvoorden, Videograaf Leyley di Alma, Doodle your day.

 

Op bezoek bij oma's in het zorgcentrum

Met een mega grote taart, DJ Cas, jongeren van “Hof van Overdie”, zangeres Sanne Mallant en heel veel bloemen ging WomanLink in de week van het internationale vrouwendag naar twee verzorgingshuizen. Om de oudere dames een middag in de zon te zetten met muziek en gezelligheid. Het gevolg? Verhalen over vroeger, mooie herinneringen en zelf s een dansje op rock-en-roll muziek!

 

Share This